Vabilo na spletno delavnico ''Ste pripravljeni na davčni obračun in spremembe davčne zakonodaje?''

OOZ-ZZG Žalec in RA Savinja vas v sklopu JR podporno okolje 2023 vabita na brezplačno spletno delavnico ''Ste pripravljeni na davčni obračun in spremembe davčne zakonodaje'', ki bo potekala v torek, 7. februarja 2023, s pričetkom ob 10. uri.

Davčni zavezanci morajo do 31. marca 2023 pripraviti obračun davka od dohodkov pravnih oseb in obračun davka od dohodkov iz dejavnosti za leto 2022. Cilj delavnice je udeležence seznaniti s strokovnimi napotki in priporočili za izdelavo ter jih seznaniti s spremembami davčne zakonodaje, ki so ali še bodo pričele veljati z letošnjim letom.

Vsebina delavnice:

  1. Splošna navodila za pripravo in oddajo davčnega obračuna za podjetja in podjetnike.
  2. Davčno priznani/nepriznani prihodki in odhodki.
  3. Davčna obravnava rezervacij, slabitev, odpisov in amortizacije.
  4. Znižanje davčne osnove z olajšavami.
  5. Na kaj je potrebno paziti pri davčnem obračunu normirancev.
  6. Na kratko o spremembah ZDoh-2, ZdavP-2, minimalni plači, Uredbi, itd.

Delavnica je namenjena:

 

Udeležba na dogodku je brezplačna za vse udeležence.

Obvezna je predhodna spletna prijava, ki jo najdete na naslednji povezavi: tukajdo ponedeljka, 6. 2. 2023 oz. do zasedbe mest. Delavnica bo trajala približno 3 ure.

Na e-naslov, ki ga boste navedli ob prijavi, boste pred izvedbo prejeli povezavo za udeležbo na delavnici in gradivo.

Izvajalka: Jasmina Malnar Molek, svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Predavateljica ima več kot 29 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji. Je članica Strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem področju in avtorica številnih člankov z računovodskega in davčnega področja. V zadnjih treh letih je izvedla več kot 100 predavanj širom Slovenije.

Vabilo

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!              

 

Svetovalki SPOT Svetovanje Savinjska

Barbara Mesarec Jakopič in Damjana Omerzu

 

 

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT, Javna agencija