Vabilo na spletno delavnico ''Ko vas obišče delovni inšpektor za področje nadzora delovnih razmerij''

Območna obrtno-podjetniška zbornica - Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec vas v sklopu projekta SPOT svetovanje Savinjska vabi na brezplačno spletno delavnico ''Ko vas obišče delovni inšpektor za področje nadzora delovnih razmerij'', ki bo potekala v ponedeljek, 23. maja 2022, s pričetkom ob 9. uri.

 

Inšpektorat RS vsako leto izda poročilo, v katerem navede najpogostejše kršitve delodajalcev v preteklem letu. To so: plačilo za delo (neizplačilo ali zamude pri izplačilu plač, neizplačilo ali zamude pri plačilu regresa, dodatkov, kršitve v povezavi z minimalno plačo), pogodba o zaposlitvi (ne vsebuje vseh obveznih sestavin, prekarni delavci, elementi delovnega razmerja), evidence na področju dela in socialne varnosti (nevodenje evidenc, neustrezno vodenje evidenc) ter kršitve v povezavi z delovnim časom, odmori in počitki.

Ob obisku inšpektorja se nam vedno porajajo vprašanja kaj najpogosteje pregledujejo ter kaj in kako moramo imeti urejeno.

Delavnica je namenjena:

 

Podrobna vsebina delavnice:

            *Letni dopust in regres za letni dopust.

            *Plačilni dan.

            *Kraj in način izplačila plače.

            *Dodatek na delovno dobo.

            *Povračila stroškov v zvezi z delom.

            *Zadrževanje in pobot izplačila plače.

            *Nadomestilo plače.

            *Enakomerna, neenakomerna in začasna razporeditev delovnega časa.

            *Nadurno delo.

            *Odmori in počitki.

            *Obvezne evidence na področju dela (katere in kako jih moramo voditi).

            *Sklepanje pogodb za določen čas.

            *Obvezne sestavine pogodbe.

            *Izročitev pisne pogodbe.

            *Pogoji za sklenitev pogodbe.

            *Pravice in obveznosti delodajalca pred sklenitvijo pogodbe.

            *Pogodba o zaposlitvi s krajšim delovnim časom.

            *Objava prostega delovnega mesta.

            *Elementi delovnega razmerja.

Udeležba na dogodku je brezplačna za vse udeležence.

Obvezna je predhodna spletna prijava, ki jo najdete na naslednji povezavi TUKAJ,  do četrtka, 19. 5. 2022 oz. do zasedbe mest. Delavnica bo trajala približno 3 pedagoške ure.

Na e-naslov, ki ga boste navedli ob prijavi, boste pred izvedbo prejeli povezavo za udeležbo na delavnici. Gradivo bo udeležencem posredovano po izvedbi delavnice.


Izvajalka: mag. Nina Scortegagna Kavčnik, je specializirana za področje delovnega prava. Je samozaposlena v svojem podjetju Pravno svetovanje, Nina Scortegagna Kavčnik s.p.. V letih 2014-2021 je bila vodja pravne službe ter svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije, od leta 2007-2014 pa je bila zaposlena v notarski pisarni. Je predavateljica na fakulteti ter višjih šolah. Predava tudi na strokovnih konferencah kot so Dnevi delovnega prava in socialne varnosti. Je avtorica več kot 300 strokovnih in nekaj znanstvenih člankov. Napisala je tudi več knjig s pravnega področja: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu ter Odpoved pogodbe o zaposlitvi. V letu 2020 je bila nominirana za najuglednejšega pravnega strokovnjaka. Več o njej si lahko preberete na www.ninascortegagna.si.

 

Vabilo v originalu.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!               

 

Svetovalka SPOT svetovanje Savinjska

Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.