Vabilo na brezplačno spletno delavnico Kako doseči podaljšanje rokov pri izvajanju gradbenih del

Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec vas v sklopu projekta SPOT svetovanje Savinjska vabi na brezplačno spletno delavnico Kako doseči podaljšanje rokov pri izvajanju gradbenih del, ki bo potekala v torek, 21. 9. 2021 s pričetkom ob 10. uri.

 

Gradbinci se zadnje mesece soočajo z občutnim dvigom cen gradbenih materialov. Zato se zadnje čase precej govori o pravicah izvajalcev/dobaviteljev v zvezi s povišanjem cen, enako aktualno pa ostaja vprašanje, kako lahko izvajalec/dobavitelj doseže podaljšanja roka izvedbe/dobave.

Izobraževanje je namenjeno pregledu vseh pravic in možnosti, ki jih imajo izvajalci/dobavitelji v zvezi s podaljšanjem roka izvedbe/dobave iz različnih razlogov, ki niso v njihovi sferi. Na izobraževanju bo predstavljeno, v katerih primerih imajo izvajalci/dobavitelji pravico zahtevati podaljšanje pogodbenega roka in kako naj to naredijo ter kako naj dokažejo, da zamuda ni v njihovi pogodbeni sferi.  Prav tako bo predstavljeno kdaj se postavi zahtevek in na kakšen način ter kako ravnati v primeru zavrnitve s strani investitorja/naročnika.

  

Delavnica je namenjena:

Podrobna vsebina delavnice:

Udeležba na dogodku je brezplačna za vse udeležence.


Obvezna je predhodna spletna prijava, ki jo najdete na naslednji povezavi: https://forms.gle/xag2C6z5PLaiPgNh9 do ponedeljka, 20. 9. 2021 oz. do zasedbe mest. Delavnica bo trajala približno 3 pedagoške ure.


Na e-naslov, ki ga boste naveUdeležba na dogodku je brezplačna za vse udeležencedli ob prijavi, boste pred izvedbo prejeli povezavo za udeležbo na delavnici in gradivo.


Izvajalka: Mag. Maja Koršič Potočnik je odvetnica specialistka na področju gospodarskega prava ter javnih naročil. S tem pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke v gospodarskih sporih pred sodiščem ter pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika javnih naročil ter gradbenega prava z vidika vseh udeležencev pri gradnji. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je (so)avtorica številnih strokovnih člankov ter publikacij s področja gradbenega prava ter javnega naročanja, med katerimi velja posebej omeniti Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC, Veliki Gradbeno pravni priročnik ter Priročnik za uporabo javnega naročanja v praksi, ki so vsi izšli pri založbi Uradni list.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!               

Vabilo v originalu. 

                                                   

Svetovalka SPOT svetovanje Savinjska

Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.