Vabilo - spletna delavnica na temo Ključni poudarki iz mega antikorona zakona

ZZG Žalec vas v sklopu projekta SPOT svetovanje Savinjska vabi na brezplačno spletno delavnico na temo Ključni poudarki iz mega antikorona zakona, ki bo potekala v sredo, 6. 5. 2020, s pričetkom ob 9. uri.

 

Mega anti korona zakon (ZIUZEOP) je pričel veljati 11. 4. 2020. Prinaša pomembne novosti za delodajalce in tiste, ki ste samozaposleni. Vaše pravice in obveznosti bomo povzeli v bistvenih delih na razumljiv način. Hkrati bomo predstavili tudi že zavzeta stališča pristojnih razlagalcev zakona.

 

Vsebina delavnice:

  1. Čakanje na delo iz poslovnega razloga in opravičena odsotnost zaradi višje sile.
  2. Oprostitev plačila prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.
  3. Izplačilo kriznega dodatka.
  4. Nadomestilo bolniške v breme ZZZS.
  5. Oprostitev plačila prispevkov za samozaposlene.
  6. Izredna pomoč v obliki temeljnega dohodka.

 

Spletna delavnica je namenjena mikro, malim in srednje velikim podjetjem. Trajala bo najmanj 2 pedagoški uri. Udeleženci boste prejeli tudi gradivo s predstavljeno vsebino.

 

Predavateljici:

Mag. Nina Scortegagna Kavčnik, vodja službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in vodja svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno–podjetniški zbornici Slovenije ter predavateljica na fakulteti ter višjih šolah in strokovnih konferencah, avtorica številnih strokovnih in znanstvenih člankov ter knjig s pravnega področja, kot so: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu ter Odpoved pogodbe o zaposlitvi. Trenutno je članica pogajalske skupine na delodajalski strani za spremembo delovno-pravne zakonodaje.

Jasmina Malnar Molek, svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Predavateljica ima več kot 23 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji.

 

Delavnica je brezplačna za vse udeležence. Potekala bo v ON-LINE obliki (v živo) med 9. in 10.30 uro preko platforme Crowdcast. Spremljate jo lahko preko lastnega računalnika ali pametnega telefona, zato vam ni potrebno zapuščati doma ali delovnega mesta ali nameščati kakšnega posebnega programa.

 

Število mest je omejeno. 

Potrebna je predhodna prijava.

Za udeležbo na spletni delavnici nam morate posredovati prijavnico z vsemi izpolnjenimi podatki. Na e-naslov, ki ga boste navedli na prijavnici, boste pred izvedbo prejeli povezavo za ogled dogodka.

 

Prosimo vas, da nam izpolnjeno prijavnico pošljete na elektronski naslov barbara.mesarec@ozs.si najkasneje do ponedeljka, 4. 5. 2020, oz. do zapolnitve prostih mest.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

                                                                                                 Svetovalka SPOT

                                                                                 Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.