Vabilo na ogled in izmenjavo dobrih praks ter mreženje podjetnikov Savinjske regije

Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec v slopu projekta SPOT svetovanje Savinjska vsa zainteresirana podjetja Savinjske regije vabi, da se jim 8. 11. 2019 pridružijo na dogodku ''Ogled in izmenjava dobrih praks ter mreženje podjetnikov Savinjske regije'' z namenom povezovanja – mreženja in odpiranja novih poslovnih priložnosti.

 

Program dogodka:

Udeležba (organizacija, vodenje, prevoz in vstopnine za oglede) na dogodku je brezplačna za vse udeležence. Stroške prehrane krijejo udeleženci sami.


Prijave (prijavnica) se zbirajo po elektronski pošti na naslov: barbara.mesarec@ozs.si do ponedeljka, 4. 11. 2019. Število prijav je omejeno do zasedbe mest na avtobusu. 

Dodatne informacije dobite na naslovu: barbara.mesarec@ozs.si ali na tel. številki 03 712 05 00.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

 

Podrobnosti programa:

Ogledali si bomo podjetje SIJ ACRONI d.o.o., ki je del skupine SIJ – Slovenske industrije jekla in sodi med vodilne svetovne proizvajalce jekla. Njihova proizvodnja jekla je danes z vlaganjem v modernizacijo  (325 milijonov evrov v desetih letih) in s številnimi inovacijami tehnološko zelo izpopolnjena. Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina. Njeni izdelki zasedajo vodilne položaje na evropskih in svetovnih jeklarskih trgih. Je med desetimi največjimi poslovnimi skupinami v Sloveniji, med petimi največjimi slovenskimi izvozniki in med najpomembnejšimi zaposlovalci v Sloveniji. Za mlade so v letošnjem letu razpisali 29 kadrovskih štipendij, med najbolj iskanimi poklici pa so strojni tehniki, elektrotehniki, elektrikarji, inštalaterji strojnih inštalacij in strojni ključavničarji.

Različne primerke tradicije fužinarstva in kovaštva si bomo ogledali v Kovaškem muzeju   v Kropi. Muzej prikazuje zgodovinske osnove železarstva v Kropi in Kamni Gorici, tehnično-zgodovinski razvoj obdelave železa ter gospodarske, socialne in kulturne razmere v Kropi in sosednjih železarskih naseljih. Posebno zbirko v muzeju predstavljajo tudi umetniško kovana dela kovaškega mojstra Joža Bertonclja, ki velja za najpomembnejšega slovenskega mojstra sodobnega oblikovanja železa.

V Poljanski dolini si bomo najprej ogledali mogočno Kalanovo posestvo, ki je danes bolj znano pod imenom Tavčarjev dvorec. V tem dvorcu je Ivan Cankar napisal eno svojih najbolj znanih del Visoška kronika in je odličen primer, kako je kljub številnim zapletom mogoče rešiti izzive lastništva in ohranjanja izvirne kulturne dediščine.

Nato pa bomo obiskali še Šubičevo hišo, rojstno hišo slovenskih slikarjev Janeza in Jurija Šubica, kjer je v 2. polovici 19. stoletja pod vodstvom njunega očeta delovala najpomembnejša podobarska delavnica na Slovenskem.

 

Vabilo (klik) 

 

                                                                                      SPOT svetovanje Savinjska

                                                                             Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.