51. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti (MOS)

Vabimo vas na ogled tradicionalnega sejemskega nastopa Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) na 51. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti (MOS), ki bo potekal, od 11. do 16. 9. 2018, na Celjskem sejmišču.

 

51. MOS izpostavlja pet ključnih vsebinskih področji in sicer:
- gradnja in obnova doma,
- kamping in karavaning, turizem in prehrana,
- oprema in materiali za obrt in industrijo,
- poslovne storitve in poslovne priložnosti v tujini,
- izdelki široke potrošnje.

Letošnja sejemska predstavitev obrtno-podjetniškega zborničnega sistema Slovenije bo potekala v nadstropju dvorane L1 in drugih sejemskih dvoranah na razstavni površini več kot 1.000 m², kjer se bodo predstavile strokovne sekcije pri OZS, območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) s člani ter domači in tuji poslovni partnerji OZS. V dvorani L1 se bo že petič predstavila tudi Ulica obrti s predstavitvijo obrtnih poklicev. V času sejma bodo potekali tudi obsejemski dogodki sistema OZS in podelitev tradicionalnih zborničnih sejemskih priznanj (Cehi).

 

1. Predstavitev strokovnih sekcij OZS in članov

Tudi letos se bo predstavilo pet strokovnih sekcij OZS in Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS s člani na razstavni kvadraturi več kot 580 m².

 

2. Predstavitev območnih obrtno-podjetniških zbornic in članov

Tudi letos se bo predstavilo enajst OOZ s člani in partnerji v dvorani L1 na razstavni kvadraturi več kot 300 m².

 

 

3. Ulica Obrti – predstavitev obrtnih poklicev

Letošnja predstavitev Ulice obrti bo že peta po vrsti. Ulica obrti bo na atraktiven način predstavila obrtne poklice na več kot 270 m². Osrednja točka ulice obrti bo ponovno »Vajeniška pisarna«, kjer bodo lahko zainteresirani obiskovalci prejeli vse informacije o izvajanju vajeništva. Ulica obrti bo organizirana po načelu »vse na enem mestu«, saj boste hkrati lahko videli predstavitev posameznih poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobili informacije srednjih šol in spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Učenci se bodo lahko tudi sami aktivno vključili v izdelavo izdelka oziroma storitve in se preizkusili v posameznem poklicu. Na Ulici obrti bo predstavljeni poklici: oblikovalec kovin – orodjar, mizar, gostronomske in hotelske storitve, slikopleskar, elektrikar, tesar, pek, slaščičar, avtoserviser, avtokaroserist in razstava ter demonstracije domače in umetnostne obrti.

 

4. Predstavitev kartice Mozaik podjetnih

Na razstavnem prostoru OZS v dvorani L1 bodo potekale predstavitve partnerjev kartice Mozaik podjetnih.

 

5. Predstavitev domačih in tujih partnerjev OZS

V okviru OZS predstavitve v dvorani L1 se bodo predstavili domači partnerji OZS (Finančna uprava Republike Slovenije, SID Banka in Prva kreditna zavarovalnica d.d., Sklad obrtnikov in podjetnikov) in tuji partnerji (Slovensko deželno gospodarsko združenje Trst in Slovenska gospodarska zveza iz Celovca).

 

6. Obsejemski program

Slavnostno odprtje 51. MOS bo v torek, 11. 9. 2018, ob 11.00 uri,  v Modri dvorani, v poslovni stavbi Celjskega sejmišča. Sistem OZS bo tudi letos izvedel številne zanimive obsejemske dogodke v času MOS.

 

7. Sejemska priznanja OZS – Cehi 2018

OZS bo v sodelovanju s Celjskim sejmom in Mestno Občino Celje najuspešnejšim razstavljavcem podelila zlati, srebrni in bronasti ceh. Slavnostna podelitev najvišjih zborničnih sejemskih priznanj, bo potekala v četrtek, 13. 9. 2017.