Vabilo na seminar Vodenje evidenc delovnega časa in novela ZEPDSV - 2. 6. 2023

Vabimo vas na spletni seminar Vodenje evidenc delovnega časa in novosti po noveli ZEPDSV,

ki bo potekal v petek, 2. 6. 2023, med 9. in 11. uro.

.

Ena izmed najpogostejših kršitev pri nadzoru delovnih inšpektorjev je nevodenje ali nepravilno vodenje evidence o izrabi delovnega časa. Evidence delodajalci niso obvezani voditi le za delavce, ampak tudi druge izvajalce, ki pri njem opravljajo delo na podlagi pogodb civilnega prava. Od 20. maja 2023 veljajo spremembe Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti (ZEPDSV-A), ki se bodo pričele uporabljati 20. novembra 2023.

ZEPDSV-A prinaša številne novosti pri vodenju evidence delovnega časa – od kraja hrambe evidence, do novih rubrik, ki jih mora delodajalec voditi. Delodajalec bo v določenih primerih kršitev moral evidenco voditi elektronsko.

Kdaj: petek, 2. 6. 2023 s pričetkom ob 9.00 uri

Vsebina:

 

Predstavitev bo praktična, predavateljica bo odgovarjala tudi na dodatna vprašanja. Udeleženci poleg prosojnic prejmejo tudi vzorec evidence.

Trajanje: 2 šolski uri in dodatni čas za vprašanja

Udeležba na seminarju je brezplačna samo za člane OZS!  

Predavateljica: mag. Nina Scortegagna Kavčnik
specializirana za področje delovnega prava in avtorica knjig: Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga; Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu ter Odpoved pogodbe o zaposlitvi. V letu 2020 je bila nominirana za najuglednejšega pravnega strokovnjaka.

E-prijava na dogodek:
Prijava je obvezna do najkasneje 31. 5. 2023 preko e-prijavnice: TUKAJ

Na podlagi prejete e-prijave boste na dan seminarja na elektronski naslov naveden v prijavnici, prejeli gradivo in navodila s povezavo na dogodek.