Javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19/2

Ukrep je namenjen podjetjem v gostinskem in turističnem sektorju, in sicer za sofinanciranje obratovalnih stroškov v času prvega vala epidemije, od 12. 3. 2020 do 31. 5. 2020), ko so bila podjetja zaradi epidemije (Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji) močno prizadeta in skorajda niso ustvarjala prihodkov.

 

Predmet javnega poziva

Predmet javnega poziva je sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času od 12. 3. 2020 do 31. 5. 2020, ko so bila podjetja zaradi epidemije (Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji) močno prizadeta in praktično niso ustvarjala prihodkov.

Javni poziv ima dva sklopa, s katerima naslavlja dve skupini potencialnih prijaviteljev:

Upravičeni stroški

Kot upravičeni stroški (obratovalni stroški) po tem pozivu se štejejo:

Dejanskih stroškov ne bo potrebno dokazovati, saj so bili pri pripravi metodologije za izračun pavšalnega zneska obratovalnih stroškov podjetij v gostinstvu in turizmu upoštevani statistični podatki.

Višina sofinanciranja

Za vse poslovne subjekte, katerih finančni podatki so javno objavljeni in dostopni v podatkovni bazi AJPES

Upravičeni stroški (obratovalni stroški) se sofinancirajo v obliki pavšalnega zneska, ki znaša 16,5 % od celotnih odhodkov, zmanjšanih za stroške dela v letu 2019, vendar največ do 9.999,00 EUR.

Za vse poslovne subjekte, katerih finančni podatki niso javno objavljeni v podatkovni bazi AJPES

Upravičeni stroški (obratovalni stroški) se sofinancirajo v obliki pavšalnega zneska, ki znaša 12,04 % od celotnih prihodkov, vendar največ do 9.999,00 EUR.

Ne glede na izračun je tako za SKLOP A kakor tudi za SKLOP B  najnižja dodeljena višina sofinanciranja 900,00 EUR in najvišja dodeljena višina sofinanciranja 9.999,00 EUR.

Rok za oddajo vlog

Vloge morajo biti elektronsko vložene najkasneje do 23. 4. 2021 do 18:00 ure.

Način prijave

Vlogo morate izpolniti s pomočjo spletnega obrazca, ki omogoča enostavno izpolnjevanje obrazcev in dodajanje prilog javnega poziva. Na voljo so različna pomagala in kontrolni mehanizmi, ki vam olajšajo izpolnjevanje vloge.

Kreirano vlogo prenesete na svoj računalnik in jo na za to predvidenem mestu z uporabo programa Adobe Reader* ali podobnega programa podpišete s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Podpisano vlogo naložite nazaj v Moj SPIRIT in jo oddate. Uspešno oddana vloga dobi status: Agencija prejela vlogo.

Prijava na javni poziv s fizičnimi dokumenti ni možna.

*Brezplačni prenos na voljo na povezavi: https://get.adobe.com/si/reader/

Dodatne informacije

Dodatne informacije v zvezi s prijavo in pojasnila k pozivni dokumentaciji so dosegljive na podlagi pisnega zaprosila, posredovanega na elektronski naslov: jpg-2@spiritslovenia.si.

Na posamezna vprašanja vam ne bomo odgovarjali s povratnim elektronskim sporočilom. Vprašanja in odgovori bodo smiselno uvrščeni v rubriko Odgovori na vprašanja.

Zaradi velikega števila potencialnih prijaviteljev in s tem velikega števila pričakovanih vprašanj vas prosimo, da si, predno vprašanje zastavite, ogledate že objavljene odgovore na prejeta vprašanja. 

Vse novosti o javnem pozivu se objavljajo na spletni strani https://www.spiritslovenia.si/razpis/366.

 

Svetovalka SPOT,

Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.