NASA Space Apps Challenge

Obveščamo vas, da bo tudi letos Inkubator Sežana, tokrat tudi v okviru Svetovnega tedna vesolja OZN,  kot Local lead  organizirali NASA International Space Apps Challenge 2020.

 

Gre za največji 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton – hekaton –  za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA, ki bo množično in hkrati potekal v več kot 200 mestih po celem svetu. Namen in cilj hekatona je sodelovalno oblikovanje in razvoj inovativnih tehnoloških rešitev za interdisciplinarne globalne izzive, izvedba obetavnih prototipov za izboljšanje kakovosti življenja na Zemlji in v vesolju, ustvariti globalno skupnost za sodelovanje in širitev meja vesolja, znanosti ter tehnologije. Letos bo, zaradi epidemije COVID 19, potekal virtualno, in sicer  od 2.-4.10.2020.  

Ciljne skupine so širša zainteresirana javnost, prostovoljci, posamezniki in ekipe,  razvijalci, inženirji, tehnologi, oblikovalci, skratka vsi z želijo razvijati nove ideje in rešitve, ne glede na starost in izobrazbo. Pričakovano število udeležencev je 30. Posamezniki in ekipe se lahko prijavijo na tej povezavi.

Več podatkov dobite tudi na naslednjih povezavah Space Apps Sežana: Facebook, LinkedIn in Twitter. Tu še povezava do videa iz lanskoletnega hekatona v Sežani.

 

Svetovalka SPOT svetovanje Savinjska

Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.