JANUAR 2019

ZZG Žalec vas v sklopu projekta SPOT svetovanje Savinjska vabi na brezplačno delavnico z naslovom ''Kako do ugodnega poslovnega rezultata in davčne obveznosti v računovodskih izkazih in davčnem obračunu za leto 2018?'', ki bo v torek, 29. 1. 2019, ob 10. uri v predavalnici ZZG Žalec, Levstikova ulica 2, 3310 Žalec.

Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju: SPS) uvaja v letu 2019 nov program spodbud malih vrednosti za mikro, mala in srednje velika podjetja (v nadaljevanju: MSP) – t.i. VAVČERJE. MSP-jem bo omogočil bistveno poenostavljen dostop do sofinanciranja posameznih storitev, s pomočjo katerih bodo krepila svojo konkurenčnost in kompetence.

Z namenom promocije in večje prepoznavnosti slovenskega oblikovanja in slovenskih proizvajalcev z visoko estetsko dovršenimi, ekskluzivnimi in visoko kvalitetnimi proizvodi na danskem trgu SPIRIT Slovenija, javna agencija in Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu pripravljamo od 23. do 25. maja 2019 v Kopenhagnu udeležbo slovenskih podjetij na 3daysofdesign, ki velja za enega najpomembnejših dogodkov s področja oblikovanja na Danskem. Gre za visoko kvalitetno razstavo izdelkov s področja vrhunskega oblikovanja, ki poteka že šestič zapored.

FEBRUAR 2019

Obveščamo vas, da SPIRIT Slovenija, javna agencija glede na ponujeno priložnost za predstavitev slovenskih podjetij na China International Import Expo - CIIE, ki bo potekal od 5. do 10. novembra 2019 v Shanghaju na Kitajskem, poziva podjetja, da posredujejo svoj interes za skupinsko udeležbo na omenjenemu dogodku.

Drage podjetnice in vse tiste, ki vas zanima svet podjetništva!

Največje srečanje podjetnic v Sloveniji – 500 PODJETNIC, bo 11. aprila 2019 v Ljubljani.

Območno razvojno partnerstvo ''Spodnje Savinjske doline'' objavlja na osnovi Pravilnika o podeljevanju nagrad in priznanj za inovacije razpis za podelitev nagrad in priznanj ''INOVATOR LETA SSD 2018''.

S 1. januarjem letošnjega leta je bil na podlagi najnovejše novele Zakona o minimalni plači (v nadaljevanju ZMinP-B) vpeljan nov znesek minimalne plače. Le-ta bo za opravljeno delo v letošnjem letu znašal 886,63 evrov bruto, 1. januarja 2020 pa se bo zvišal na 940,58 evrov bruto.

Ste eden izmed tistih, ki želijo osvojiti komunikacijo v nemškem jeziku in se posledično izogniti zadregi, ko v stiku s poslovnim partnerjem ne najdete pravih besed? ZZG Žalec vas v sklopu projekta SPOT svetovaje Savinjska vabi, da se v mesecu aprilu udeležite 20 urnega brezplačnega usposabljanja ''Poslovna komunikacija v nemškem jeziku''

MAREC 2019

APRIL 2019

Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec vas v okviru projekta SPOT svetovanje Savinjska vabi na delavnico ''Kultura vedenja in poslovni bonton'', ki bo v sredo, 17. 4. 2019, ob 9. uri, v predavalnici Zbornice zasebnega gospodarstva Žalec, Levstikova ulica 2, 3310 Žalec.

MAJ 2019

JUNIJ 2019

 

Namen in cilj vavčerja je spodbuditi MSP iz tega javnega poziva k statusnemu problikovanju: - samostojnega podjetnika posameznika v kapitalsko družbo, - delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo ali obratno ali - zadruge v gospodarsko družbo ali obratno, z namenom pozitivnega vpliva na možnosti povečanja njihove konkurenčnosti, dodane vrednosti oz. prihodkov od prodaje.

Namen vavčerja je spodbuditi MSP k zagotavljanju povečanja kibernetske varnosti, s čimer se bo povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost oz. prihodki od proadaje.

Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec v okviru projekta SPOT svetovanje Savinjska organizira udeležbo na dvodnevnem dogodku čezmejnega povezovanja – sodelovanja in povezovanja s sorodnimi institucijami v sosednjih državah - s podjetniki in obrtniki ter predstavniki podjetniških in obrtniških organizacij iz Kaštela, Splita, Zagreba, Vukovarja in drugih okoliških krajev Splitsko-dalmatinske županije, ki bo potekalo 28. in 29. junija 2019 v mestu Kaštel na Hrvaškem.

AVGUST 2019

SEPTEMBER 2019

Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec vas v sklopu projekta SPOT svetovanje Savinjska vabi na brezplačno delavnico Primerjava poslovanja samostojnega podjetnika (s.p.) in družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) iz davčnega in računovodskega vidika, ki bo potekala v sredo, 25. 9. 2019, v prostorih zbornice.

Občina Žalec s partnerji podjetniškega podpornega okolja za obrtnike in podjetnike organizira že tradicionalno srečanje podjetnikov - PODJETNIŠKI PIKNIK, ki bo v četrtek, 3. 10. 2019, s pričetkom ob 15. uri na lokaciji Letališče Levec.

OKTOBER 2019

Spoštovani podjetniki občine Žalec!

Obveščamo vas,  da je zaradi malega števila prijavljenih in bolezni organizatorja PODJETNIŠKI PIKNIK 2019 do nadaljnjega PREKLICAN - ODPOVEDAN. V imenu organizatorjev se vam zahvaljujemo za razumevanje.

NOVEMBER 2019

Vsekakor predstavlja prenos dejavnosti ali lastništva podjetja na novo generacijo zahtevno kombinacijo tako lastniških, finančnih, organizacijskih in pravnih kot tudi čustvenih dejavnikov.

DECEMBER 2019

Obrtniki in podjetniki, skupaj s svojimi družinami in zaposlenimi, predstavljamo pomembno vlogo v celotnem gospodarstvu. Ker smo pretežno družinska podjetja, je združevanje in povezovanje za naš obstoj, rast in razvoj izjemnega pomena.