JANUAR 2017

Na podlagi prejetih informacij se obeta v letu 2017 kar nekaj sprememb, ki se nanašajo na prevozov blaga in potnikov v nam sosednje države kot sta Avstrija in Italija.

Finančno upravo RS (FURS) so njeni zavezanci obvestili, da so iz njenega elektronskega naslova dobili opomine zaradi neplačanih obveznosti. FURS zato vse zavezance opozarja, da gre za lažna sporočila, ki so bila poslana iz lažnega elektronskega naslova, hkrati pa je v sporočilu tudi virus.

FEBRUAR 2017

Sekcija kozmetikov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira KONGRES KOZMETIKOV, ki bo potekal v soboto 1. in nedeljo 2. aprila 2017 v Hotelih Bernardin v Portorožu.

MAREC 2017

Odbor polagalcev keramičnih oblog pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira USPOSABLJANJE POLAGALCEV KERAMIČNIH OBLOG, ki  bo potekalo na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Celovška 69, v Ljubljani, velika sejna dvorana, v četrtek, dne 16. marca 2017 s pričetkom ob 12.30 uri.

Ponovno vas opozarjamo na prevare v smislu izpolnjevanja raznovrstnih obrazcev, na podlagi katerih naj bi vaše podjetje vpisali v poslovni register ipd. BODITE PAZLJIVI, kajti ponudbe so na prvi pogled videti kot brezplačne, kar pa v resnici ne drži.

APRIL 2017

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije organizira sodelovanje slovenskih podjetij na mednarodnem poslovnem srečanju Future of Building na Dunaju, ki ga pripravlja Avstrijska gospodarska zbornica, v sodelovanju z Evropsko podjetniško mrežo EEN.

MAJ 2017

Na tradicionalnem že 15. Forumu obrti in podjetništva, ki bo v petek, 2. junija 2017 v Portorožu, bomo predstavili letošnje Zahteve slovenske obrti in podjetništva 2017, ki smo jih pripravili pod geslom Spodbudimo konkurenčnost!.

V zadnjem času se obrtniki in podjetniki ponovno soočajo s problematiko vpisov v t.i. Evropske registre, imenike itn. Ste tudi vi med tistimi, ki ste v naglici obrazec podpisali, ne vedoč, kaj podpisujete, sedaj pa dobivate račune, opomine in grozilna pisma?
 

30.05.2017

OBVESTILO

Zaradi udeležbe na 15. Forumu obrti in podjetništva v petek, 2. junija 2017 ne bo uradnih ur zbornice.

Za razumevanje se zahvaljujemo!

Strokovna služba zbornice!

 

 

JUNIJ 2017

S slavnostno podelitvijo nagrad in priznanj, ki je potekala v četrtek, 8. 6. 2017, v prostorih Osnovne šole Vransko, so občine Spodnje Savinjske doline in Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec s strokovno pomočjo Razvojne agencije Savinja podelili priznanja štirim najboljšim inovacijam za preteklo leto.

JULIJ 2017

AVGUST 2017

09.08.2017

Obvestilo

Vse člane in stranke zbornice obveščamo, da v ponedeljek, 14. 8. 2017, ne bo uradnih ur!

Za razumevanje se iskreno zahvaljujemo!

ZZG Žalec

Slovenski obrtniki in podjetniki bodo po dolgih letih čakanja dobili svojo televizijsko oddajo. 1. septembra namreč na televizijske zaslone prihaja nova TV oddaja z naslovom IZZIVI – obrt in podjetništvo, ki bo v prvi vrsti namenjena obrtnikom in podjetnikom.

Sejem MOS je osrednji in največji poslovno-sejemski dogodek v Sloveniji in širši regiji, ki vsako leto septembra nastavi ogledalo gospodarstvu. Največji sejem za nove posle, ugodne nakupe in nepozabna doživetja za obiskovalce vseh generacij, od 12. do 17. septembra 2017.

Vabimo vas na dogodek B2S (Business to Science), ki ga na celjskem sejmišču,  v času sejma MOS, v četrtek, 14. 9. 2017, organizira Odbor za znanost in tehnologijo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Na razstavnem prostoru Sekcije kovinarjev in Sekcije plastičarjev pri OZS bo 15. 9. 2017 med 10.00 in 17.00 potekalo brezplačno svetovanje o ugotavljanju skladnosti in trženju tehnično zahtevnejših proizvodov na evropskem trgu ter predstavitev novega programa QUAMA za izvajanje notranje kontrole proizvodnje, ocenjevanje tveganja, CE označevanje in izdajanje izjav o skladnosti.

SEPTEMBER 2017

Razvojna agencija Savinjske regije objavlja JAVNI RAZPIS ZA IZBOR PROJEKTOV SOFINANCIRANJA KADROVSKIH ŠTIPENDIJ DELODAJALCEM ZA ŠOLSKO/ŠTUDIJSKO LETO 2017/2018.

Spoštovani podjetniki občine Žalec, člani ZZG Žalec, člani GOLDING KLUBA ŽALEC in partnerji Razvojne agencije Savinja, vljudno vabljeni na tradicionalno srečanje podjetnikov, ki bo v sredo, 20. 9. 2017, v BIO parku NIVO s pričetkom ob 15. uri.

Na ZZG Žalec za člane in pri njih zaposlene tudi letos organiziramo strokovno ekskurzijo. Tokrat si bomo ogledali tovarno REVOZ d.d. (RENAULT) v Novem mestu. Ekskurzija bo potekala v četrtek, 26. oktobra 2017.

Univerzitetni klinični center Ljubljana - Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa ter Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (Sekcija kleparjev krovcev), vabita na brezplačno enodnevno izobraževalno delavnico PROMOCIJA ZDRAVJA ZA VARNO DELO Z AZBESTOM. Delavnica se bo izvajala na OZS v Ljubljani, dne 4. 10. 2017 (sreda), s pričetkom ob 10.00 uri.

OKTOBER 2017

Vabimo vas na srečanje z avstrijskimi podjetji iz kovinsko-predelovalne industrije, ki iščejo dobavitelje ter prodajne in razvojne partnerje iz Slovenije. Srečanje bo potekalo v ponedeljek, 23. oktobra 2017, v hotelu Habakuk v Mariboru.

NOVEMBER 2017

 

Obveščamo vas, da je Javna agencija SPIRIT Slovenija v Uradnem listu št. 66/2017 z dne 24. 11. 2017 in na svoji spletni strani www.spiritslovenia.si objavila Javni razpis za sofinanciranje individualnih sejemskih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini – 2018. Okvirna skupna višina sredstev, ki so na voljo za izvedbo javnega razpisa, je 1.900.000 EUR.

DECEMBER 2017

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije skladno s 7. členom Pravilnika o mojstrskih izpitih (Uradni list RS, št. 101/2004) objavlja razpis za opravljanje mojstrskega izpita.

Register dejanskih lastnikov (RDL) je baza podatkov, v kateri se zbirajo podatki o dejanskih lastnikih z namenom zagotavljanja transparentnosti lastniških struktur poslovnih subjektov in onemogočanja zlorab poslovnih subjektov za pranje denarja in financiranje terorizma.

Vabljeni

  • kandidati, ki se pripravljajo na IV. pedagoško-andragoški del mojstrskega izpita,
  • kandidati za mentorje dijakom,
  • vsi posamezniki, ki želijo pridobiti čim več znanj za uspešno komuniciranje, motiviranje in usposabljanje tako zaposlenih, dijakov, kot bodočih kadrov.