SEPTEMBER 2016

49. MOS je obiskan več kot odlično, vsaj tako lahko zatrdimo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, kjer imamo več kot polno zasedenost protokolarnih prostorov in dnevno izvajamo delovna srečanja s predstavniki Vlade RS, lokalnimi skupnostmi in ostalo zainteresirano javnostjo. Izjemna je tudi obiskanost Ulice obrti, kjer v živo predstavljamo različne obrtne poklice in je pravi hit med učenci in dijaki. Včeraj in danes so ulico obiskali tudi ministri in predsednik vlade RS, predsednik DS RS ter številni poslanci, politiki in ostali gostje. Zato pri OZS močno upamo, da so tudi na ta način predstavniki vlade iz prve roke izvedeli, kateri so tisti poklici, ki so deficitarni in je pri obrtnikih in podjetnikih po njih močno povpraševanje.  

A ker se predstavniki vlade niso oglasili le na ogledu, temveč večina tudi na delovnih sestankih, na OZS upamo, da bodo naša predana sporočila ne le slišana, temveč tudi uslišana.

Predstavljamo vam kartico Mozaik podjetnih, na voljo le članom OZS, ki nudi vam in vašemu podjetju obilico ugodnosti in popustov. Ne spreglejte! Pod VEČ si oglejte VIDEO.

OKTOBER 2016

POPUSTI PRI NAKUPU ELEKTRIČNE ENERGIJE IN ZEMELJSKEGA PLINA
 
ELEKTRIČNA ENERGIJA
  • Popust na obstoječe cene za 24 mesecev: 6 % popust.
  • Popust na obstoječe cene za 12 mesecev: 5 % popust.
  • Dodatne individualne akcijske ponudbe, v kolikor je priključna moč za električno energijo nad 41 kW.
 
ZEMELJSKI PLIN
  • 12 % popust na obstoječe cene za 24 mesecev.
  • 10 % popust na obstoječe cene za 12 mesecev.
  • Individualne ponudbe in akcijske cene za imetnike kartice s porabo, večjo od 30.000 Sm3.
CENEJŠA POTOVANJA IN POČITNICE
  • 7 % popust na počitniške aranžmaje na področju Mediterana in Jadrana.
  • 5 % popust na potovanja in izlete po Evropi in križarjenja.
  • 5 % popust na potovanja in izlete iz katalogov Skrivnostne dežele in Sanjska potovanja.
  • 5 % popust na smučanje in aranžmaje v Sloveniji.
  • Popusti se med seboj ne seštevajo, plačilo na obroke ni možno.
 
KARTICA Z NAJPRIJAZNEJŠIMI OBROKI IN NAJVEČJIM PRIHRANKOM
 
Kartica Mozaik podjetnih Diners Club vas poleg osnovnega brezgotovinskega poslovanja z odloženim plačilom razvaja z izjemnimi ugodnostmi, ki jih drugi ponudniki nimajo:
  • Nakup na do 24 obrokov – preprosto, brez dodatne dokumentacije, s prilagojenim limitom porabe.
  • Nakup na do 12 obrokov v tujini - nakup na obroke v tujini opravite v treh preprostih korakih.
  • Veliki prihranki – nagradni program in mesečne ugodnosti do 50 % ceneje (z redno uporabo kartice avtomatično zbirate nagradne točke in lahko prihranite več 100 evrov).
  • Prost vstop v več kot 500 letaliških salonov po svetu*.
  • DC Travel – najugodnejši Diners Clubov IZBOR počitnic, potovanj, izletov.
  • Vedno na voljo – svetovalni in avtorizacijski center 24/7.
  • Sodobne spletne storitve in varnostno SMS-obveščanje.
CENEJŠE MOBILNE TELEKOMUNIKACIJSKE STORITVE
 
Ugodnosti, ki jih vsak mesec lahko izkoristite poslovni naročniki Telekoma Slovenije, ki imate kartico Mozaik podjetnih:
  • 20 % popusta na osnovno mesečno naročnino izbranega mobilnega paketa Telekoma Slovenije,
  • 50 % popusta na naročnino storitve Prednostna obravnava.

Sklepi o izvršbi se bodo pravnim osebam od novembra dalje vročali le še elektronsko preko portala eDavki!
Ali imate urejeno vse potrebno za eVročanje? Če ne uporabljate eDavkov, si priskrbite pooblaščenca za vročanje.

Fontana Zeleno zlato je poklon hmeljarski dediščini Spodnje Savinjske doline in Žalca.

Vabimo vas na strokovni seminar Opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji ter novosti v letu 2017, ko bo s 1. 1. stopil v veljavo nov avstrijski zakon o preprečevanju dampinga pri plačah in socialnih prispevkih v primeru čezmejnega poslovanja in predlog Zakona o napotitvi delavcev v tujino,


ki bo v četrtek 27. 10. 2016, z začetkom ob 9.30 uri v prostorih OZS Ljubljana, Celovška 71, 1000 Ljubljana, učilnica.

Od 1.10.2016 je možno elektronsko vlaganje zahtevkov za nadomestilo plače prek portala e-VEM.
 
Zahtevki se lahko v e-VEM vložijo na dva načina, in sicer prek:
 1. portala e-Vem in
 2. vmesnika za nadomestila e-Vem (eNDM).
 
Zahtevkov za nadomestilo plač ni možno vložiti na točkah VEM in pri notarjih.

Vabimo vas na strokovno delavnico Refundacije boleznin po novem v portalu e–Vem,

ki bo v četrtek 17.11. 2016, z začetkom ob 10. uri v prostorih OZS Ljubljana, Celovška 71, 1000 Ljubljana, velika sejna dvorana.

NOVEMBER 2016

Od januarja 2017 dalje bo veljala ostrejša zakonodaja za tuja podjetja, ki v Avstriji opravljajo storitve. Hkrati pa bo to ovira tudi za slovenska podjetja.

Sekciji tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) vabita svoje člane, da predstavijo svoja slavnostna, večerna oblačila na modni reviji, ki bo 1. 12. 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Za vse, kar potrebujete, poiščite kvalitetne obrtnike!

MojObrtnik.com je največje spletno mesto za vse, ki gradite, preurejate, potrebujete popravilo, si želite nege telesa, okusne hrane in dobre postrežbe, morda prevoza ali pa želite podariti uporabno darilo!

Vabimo vas na brezplačni posvet in izobraževanje KAKO BOMO PO NOVEM IZRAČUNALI BILANČNE DOBIČKE ZA LETO 2016 TER NOVOSTI NA PODROČJU RAČUNOVODSTVA IN OBDAVČITVE, KI SO BILE SPREJETE V LETU 2016,

ki bo v sredo, 23. 11. 2016 v prostorih naše zbornice (Levstikova ulica 2, Žalec.)

Občina Braslovče je v sodelovanju z Zbornico zasebnega gospodarstva Žalec in Razvojno agencijo Savinja, v sredo, 23. 11. 2016, v okviru knjižničnih prostorov uredila poseben prostor, poimenovan Center podjetništva in kmetijstva, namenjen vsem stalnim ali občasnim obiskovalcem, s posebnim poudarkom za zasebnike, gospodarske družbe in kmetijska gospodarstva.

V petek, 18. 11. 2016, smo v okviru sekcije elektro dejavnosti, sekcije kovinarjev, sekcije frizerjev in sekcije gradbincev izvedli strokovno ekskurzijo v Prekmurje.

DECEMBER 2016

Obveščamo vas, da Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju s poljskim podjetjem Emil Lux, ob podpori Veleposlaništva RS na Poljskem, vabi zainteresirana slovenska podjetja za prodajo svojih izdelkov v trgovinah OBI v 11 evropskih državah, da posredujejo interes za udeležbo na individualnih sestankih s strateškim nabavnikom varšavskega podjetja Emil LUX GmbH.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MGRT) oz. Uprava za varno hrano je ugodilo zahtevi Sekcije živilskih dejavnosti pri OZS in določilo izjeme glede označevanja hranilnih vrednosti živil.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije bo v času Mednarodnega zimskega srečanja v Kranjski Gori organizirala tudi B2B srečanje obrtnikov in podjetnikov iz držav EU in JV Evrope, ki bo potekalo v petek, 3. februarja 2017.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije skladno s 7. členom Pravilnika o mojstrskih izpitih (Uradni list RS, št. 101/2004) objavlja razpis za opravljanje mojstrskih izpitov.

20.12.2016

Voščilo

Sekciji za prevoz vas v okviru Gospodarske zbornice Slovenije in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije v sodelovanju z davčno pisarno DDr. Jaklitsch & Mag. Picej iz Celovca vabita, da se udeležite seminarja »Opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji po 1. 1. 2017 za prevoznike«, ki bo v ponedeljek, 9. januarja 2017 ob 14.00 uri na GZS, Dvorana A (I nadstropje).