APRIL 2024

MAREC 2024

Če ste državni, regionalni ali lokalni organ, javno-zasebno partnerstvo ali MSP (velja le za kategorijo Odgovorno in vključujoče podjetništvo) od koder koli v EU ali pridružene države v okviru stebra MSP programa enotnega trga in ste delali na uspešni pobudi, ki je spodbudila vaše gospodarstvo bodisi na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, vas pozivamo k sodelovanju!.

Območno razvojno partnerstvo »SPODNJE SAVINJSKE DOLINE« - Občina Braslovče, Občina Polzela, Občina Prebold, Občina Tabor, Občina Vransko, Občina Žalec objavlja na osnovi Pravilnika o podeljevanju nagrad in priznanj za inovacije razpis za podelitev nagrad in priznanj INOVATOR LETA SSD 2023 v kategorijah: patenti, izboljšave izdelkov, izboljšave tehnoloških postopkov.

FEBRUAR 2024

JANUAR 2024

DECEMBER 2023

NOVEMBER 2023

OOZ-ZZG Žalec vas v sklopu projekta Zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za obdobje 2023-2025 (SPOT svetovanje Savinjska) vabi na dogodek Ogled dobrih praks in izmenjava izkušenj z mreženjem podjetnikov Savinjske regije, v petek 24. 11. 2023. Dogodek je priložnost, da se povežemo, ustvarimo nove priložnosti za sodelovanje ter se podpremo v podjetniških prizadevanjih.

OKTOBER 2023

SEPTEMBER 2023

Območna obrtno-podjetniška zbornica-Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec vas v okviru JR podporno okolje 2023 (SPOT Svetovanje Savinjska) vabi na brezplačno spletno delavnico z naslovom Kako hitro in enostavno uporabim orodja umetne inteligence (AI) v trženju in prodaji?, ki bo potekala v petek, 6. 10. 2023, s pričetkom ob 9. uri, preko konferenčnega orodja Zoom.

AVGUST 2023

Ministrstvo je dnevno v stiku z gospodarstvom, ki je utrpelo škodo v nedavnih poplavah. Z namenom pomoči je sodelovalo pri sprejemanju ukrepov tako v okviru sprememb Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč, kot na drugih področjih v pristojnosti ministrstva. V nadaljevanju predstavljamo ključne ukrepe za pomoč gospodarstvu.

JULIJ 2023

V preteklem letu je gospodarstvo v savinjski regiji nadaljevalo uspešno poslovanje iz leta 2021, obdobja okrevanja po ''korona času''. Gospodarsko moč in vpliv poslovanja gre med poslovnimi subjekti pripisati predvsem družbam, ki so v letu 2022 ustvarile okrog 93 % vseh prihodkov, odhodkov in neto dodane vrednosti ter zaposlovale dobrih 91 % vseh zaposlenih, ustvarile pa 90 % čistega dobička gospodarstva regije.

JUNIJ 2023

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije omogoča podjetjem in zaposlenim brezplačno uporabo orodja za samooceno digitalnih kompetenc in znanj. Orodje zaposlenim omogoča, da si izmerijo stopnjo svojih digitalnih kompetenc in pridobitev učnega načrta za naslednjih 5 let, ki vključuje oceno, časovni razpored in opise kompetenc.

MAJ 2023

Zakon o delovnih razmerjih in Zakon o evidencah na področju dela in socialne varnosti zavezujeta delodajalce, da so dolžni voditi evidenco o izrabi delovnega časa svojih zaposlenih. Evidenca se za posameznega delavca prične voditi z dnem sklenitve pogodbe o zaposlitvi in preneha z dnem prenehanja pogodbe o zaposlitvi.

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport vabi na 4. Dneve slovenskega lesarstva, osrednji, nacionalni strokovni dogodek slovenske lesne industrije.

Dnevi slovenskega lesarstva 2023 bodo usmerjeni na aktualne energetske izzive, dobavne verige v lesnopredelovalni industriji, razvojne spodbude, kadre v lesarstvu in promocijo poklica lesarja, razvoj novih produktov in  blagovnih znamk, krožni dizajn in digitalizacijo.